Terug

Prachtige dadels uit de woestijn

De biologische dadels in de Hannes hazelnootpasta komen uit Tunesië en zijn van het soort Deglet Nour. Prachtige amberachtige dadels met een zachtzoete smaak. Een ware delicatesse die op zichzelf al lekker is, maar als spread op je boterham in combinatie met walnoten en cacao al helemaal. Smeer dus gerust een extra laagje. Smakelijk!

De dadels zijn afkomstig van twee plantages die vlakbij het grote zoutmeer Chot El Jerid liggen. De grootste plantage heeft wel 6.400 palmbomen die biodynamisch worden geteeld. Op de kleinere plantage zijn dat er 1.800, de bomen worden ook hier biologisch geteeld. Onze leverancier IDorganics werkt al jaren samen met een Tunesisch-Duits familiebedrijf dat deze amberachtige dadels produceert. Dit doen ze al bijna veertig jaar lang.

Water en woestijn
Het water dat wordt gebruikt op de plantages, komt uit twee putten van ongeveer zeshonderd meter diep. Water en woestijn, een combinatie die niet altijd hand in hand gaat. Een kostbaar bezit waar dan ook erg zorgvuldig mee om wordt gegaan. Het water wordt daarom met leidingen direct naar de boom gebracht.

Typische dadel
Dadels komen in verschillende soorten. Elk soort heeft een eigen vochtigheidsgraad en suikergehalte. De Deglet Nour dadels smaken zoet, maar niet te en hebben een iets drogere textuur. Deze eigenschappen zijn perfect voor het maken van dadelstukjes. En die stukjes smaken weer heerlijk in een mix, zoals in onze pure hazelnootpasta waarmee niet is gehannest. Pinky promise!