Terug

Geliefde abrikozen, puur en lekker

Abrikozen worden vanwege hun zoete smaak overal ter wereld graag gegeten. Bij Hannes eten we ze het liefst gedroogd, puur, duurzaam en eerlijk. Precies zulke abrikozen vind je in onze raw energierepen.

Een abrikoos is een steenvrucht, Het heeft een fluweelzachte huid, een gladde steen en het groeit aan een boom. De abrikozen van Hannes komen uit Turkije, uit de regio Malatya. Turkije is verantwoordelijk voor 85 procent van de wereldproductie in gedroogde abrikozen.

Talrijke duurzame certificaten
Onze abrikozen-producent heeft meer dan dertig jaar ervaring met het groeien, verwerken en exporteren van biologische producten. Het is het eerste Turkse bedrijf dat op eigen initiatief een project is gestart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen: Happy Village. Over dit mooie project volgt later meer!

Het bedrijf bezit daarnaast tal van duurzame certificaten die door verschillende landen erkend zijn, zoals Demeter, het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven. Maar ook Bio Suisse uit Zwitserland, Japanese Agricultural Standard, EU Organic, Fair Trade, het National Organic Program uit de Verenigde Staten en het Britse BRC erkenden hun goede werk. Met al deze certificaten op zak garanderen ze producten die vrij zijn van kinderarbeid. Abrikozen met een duurzame oorsprong. Zo zien we ze het allerliefst.